logo
logo
logo
Hlavné menu
+
+
Váš prvý krok pred vstupom
na ukrajinský trh.
SK UA EN DE


 

 

 

 


<<  2/6 >>

Zakarpatská kuchyňa - Podbytá fazuľa

12.9.2018 07:44 | TourInform Zakarpattya

nakrájané fazuľa

 

Ďalším vrcholom gurmánskej kuchyne Zakarpatia je fazuľa, alebo ako sa tomu hovorí - pasulya (пасуля),

ktorá patrí do zoznamu základných zložiek potravy obyvateľstva tejto krajiny, pretože fazule a mlieka mali dostatok.

Tourinform Zakarpatie pokračuje v zoznamovaní vás so zaujímavými receptami karpatskej kuchyne, a predstaví vám

ďalšie obľúbené jedlo obyvateľov regiónu - podbytú fazuľu (підбиванау квасоля).

Fazuľu múžete pripraviť podľa vlastnej chute, samotnú, poprípade aj s údeným mäsom s kosťou alebo bez nej. Ale najchutnejšia je

ak je pripravená podľa tradičnej receptúry so všetkými ingredienciami, ktoré do nej patria. Ochutnajte Zakarpatskú kuchyňu pre

svoju špecifickú chuť.

Jedlo je aj v zozname: Zakarpatská kuchyňa - základné jedlá

Zoznam potrebných ingrediencií na prípravu "podbytej fazule": 

- fazuľa 400 gramov,

- 200 gramov kyslej smotany,

- 50-200 ml mlieka,

- 3-4 lyžice múky,

- 300 g údené mäso s kosťou alebo bez,

- 2 ks bobkový list,

- soľ,

- korenie ,

Ako ju pripraviť? Zakarpatská kuchyňa má takýto postup prípravy:

- Fazuľu opláchnite, zalejte ju studenou vodou a nechajte ju v nej cez noc odstáť.

- Do studenej vody vložte mäso s kosľou a nechajte ho variť (mäsa by nemalo byť veľa, ale len tak podľa chuti),

- Po 1 hodie pridajte fazuľu a bobkový list.

- Varíme až dovtedy kým fazuľa nezmäkne (v závislosti od typu použitej fazule to môže trvať aj 2 hodiny).

- Samostatne zmiešajte kyslú smotanu, mlieko a múku. Zmes nalejeme k varenej fazuli,

- Podľa chute osolíme a okoreníme

- Privedieme do varu a odstavíme oheň.

Niekoľko fígľov od gurmánov a milovníkov Zakarpatskej kuchyne:

  • Ak chcete urobiť pôstnu polievku, nepoužívajte mäso alebo kosti, ale fazuľa zahustite len múkou.
  • Polievku podávajte s malími kúskami prerastenej slaniny a na vrch posypte zelený kôpor
  • K polievke ponúknite čerstvý čierny chlieb
  • Praví Zakarpatci kvôli chuti si chlieb namažú bravčovou masťou a prikusujú surový cesnak
  • Táto polievka sa nemusí jesť len horúca, môžete ju jesť aj keď má izbovú teplotu.

V súčasnej dobe podľa názoru "Tourinform Zakarpatie" najchutnejšiu podbytú fazuľu podávajú hosťom v hostinci Podkova (Підкова) 

v Perečine ako je zobrazené na fotografii. Tam môžete ochutnať nielen podbytú fazuľu, ale môžete si vybrať z viacerých obľúbených

jedál. Podrobnosti na ich webovej stránke: Chuť Zakarpatie - 15 populárnych jedál zakarpatskej kuchyne.

Dobrú chuť vám praje, Tourinform Zakarpattya

 

 



Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Diskusia k článku

Pridať príspevok

K tomuto článku ešte nie sú pridané žiadne príspevky
Pridať príspevok
Meno *:
Váš email: *
Text *:




 
<<  2/6 >>




ENPI
EU

Táto webová stránka vznikla s finančnou podporou Európskej únie

 





© Copyright 2013 www.ukrajina.sk | Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT